przepis
porada
dodaj
  • Przyg.
    10
    min
  • Gotow.
    15
    min
  • Czas
    5
    min
  • Porcja
    4
    per
  • Kalorie
    240
    cal
  • Dla 3 osób
  • Wyświetleń: 2 komentarze
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Autor przepisuAnthony Hopkins
  • Typ przepisuBezglutenowy
  • Poziom trudnościŁatwy
  • AllergenyJajka, Mleko, Sezam
  • SezonHalloween, Wielkanoc, Wiosna
  • Rodzaj kuchniWłoska, Włosko-amerykańska
  • SkładnikiJajka, Wołowina

Opis przepisu

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Video

Składniki

  • 2 tablespoons drained capers
  • 55g (1/2 cup) coarsely grated mozzarella
  • 100g feta, crumbled
  • 12 small fresh basil leaves, torn
  • 100g feta, crumbled
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. Preheat oven to 220°C. Place the pizza crusts on a large baking tray and spread each evenly with the tomato paste.
  2. Top each with artichokes, tomatoes, red onion, olives, capers, mozzarella, and then the feta.
  3. Bake in preheated oven for 15 minutes or until the topping is golden brown and heated through, and the base is crispy.
  4. Sprinkle with pepper, to season, and basil leaves. Serve immediately.

Podobne przepisy

Wyróżniony / Prosty
Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 25 min

Tanio

Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 1 godzin

Pieczywo

Przygotowanie: 35 min Gotowanie: 15 min

Przyprawa

Więcej przepisów tego autora

2 wypowiedzi o “Pear and Gorgonzola Cheese Pizza”

  • Sheri Dona Wypowiedź: 2018-10-27 15:38    Odpowiedź

    Amazing pizza, the whole family raved about it, especially the boys and their friends. I used regular pizza dough since the grocery had buy one get one free.

  • Chef John Wypowiedź: 2018-10-27 15:39    Odpowiedź

    This was amazing!!! I wouldn’t change anything, I love the mixture of chives, tarragon, and thyme added to the sauce, I had a hard time finding shiitake mushroom so I used regular button mushrooms. It was really good, Will be making this again soon!!

Skomentuj Sheri Dona Anuluj pisanie odpowiedzi

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena