przepis
porada
dodaj
  • Gotow.
    15
    min
  • Czas
    15
    min
  • Dla 2 osób
  • Wyświetleń: brak komentarzy
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Typ przepisuTanie
  • Poziom trudnościŚredni
  • AllergenyLaktoza
  • SezonCały rok
  • Rodzaj kuchniMiędzynarodowa
  • CoursesSzybkie i proste dania
  • PorcjeDla 2 osób

Opis przepisu

Piersi indycze w sosie to delikatne i soczyste danie, które zachwyci każdego miłośnika zdrowych i szybkich posiłków. Dzięki przyprawom takim jak papryka i tymianek, mięso zyskuje wyjątkowe aromaty. To idealna propozycja na smaczny obiad czy kolację, który świetnie komponuje się z różnymi dodatkami, na przykład świeżymi warzywami czy kaszą.

Składniki

  • 2 filety z piersi indycze (ok. 300 g każdy)
  • 2 łyżki masła
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki papryki w proszku
  • 1/2 łyżeczki suszonego tymianku
  • 1/2 szklanki bulionu drobiowego lub wody
  • 1 łyżka mąki kokosowej
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. Na średnim ogniu rozgrzej patelnię i dodaj do niej masło.
  2. Piersi indycze dopraw solą, pieprzem, papryką w proszku i suszonym tymiankiem.
  3. Smaż filety na patelni z każdej strony przez około 2-3 minuty, aż staną się złociste.
  4. Do patelni dodaj bulion drobiowy lub wodę, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez kolejne 3-4 minuty.
  5. Jeśli chcesz zagęścić sos, dodaj mąkę kokosową i gotuj mieszając przez krótki czas, aż sos osiągnie pożądaną konsystencję.
  6. Podawaj indyka w sosie z ulubionymi dodatkami, takimi jak świeże warzywa, kasza czy ryż.

Podobne przepisy

Przygotowanie: 5 min Gotowanie: 25 min

Tanie

Przygotowanie: 5 min

Tanie

Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 20 min

Tanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena