przepis
porada
dodaj
  • Przyg.
    10
    min
  • Gotow.
    120
    min
  • Czas
    130
    min
  • Dla 2 osób
  • Wyświetleń: brak komentarzy
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Typ przepisuBezglutenowy
  • Poziom trudnościŁatwy
  • AllergenyOrzechy
  • CoursesDieta i zdrowe gotowanie, Pomysł na śniadania, Przepisy Wegetariańskie

Opis przepisu

Owsianka dyniowa na zimno to zdrowe i pożywne danie, które łączy w sobie pyszne smaki jesieni. Przygotowana na bazie płatków owsianych, kremowego puree z dyni oraz mleka roślinnego lub jogurtu stanowi doskonałą opcję na szybkie śniadanie lub przekąskę.

Składniki

  • ⅓ szklanki mleka
  • ⅓ szklanki jogurtu naturalnego Delisse
  • ⅓ szklanki puree z upieczonej dyni Notre Jardin
  • 2 łyżki syropu klonowego Tables du Monde
  • ½ szklanki płatków owsianych
  • 1 łyżka chia
  • ½ łyżeczki cynamonu Rustica
  • 2 szczypty imbiru Rustica
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej
  • garść rodzynek Tablier Blanc
  • Dodatkowo do podania:
  • orzechy włoskie Tablier Blanc
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. Mleko, jogurt i puree wymieszaj razem w słoiku
  2. Dodaj przyprawy, ponownie wymieszaj.
  3. Dodaj płatki owsiane, chia i rodzynki, ponownie wymieszaj.
  4. Dodaj do smaku syrop klonowy.
  5. Zakręć słoik i schowaj na noc do lodówki.
  6. Rano przemieszaj owsiankę, gdyby okazała się za gęsta, połącz z jogurtem.
  7. Przełóż do miseczek udekoruj posiekanymi orzechami włoskimi.

Podobne przepisy

Profesjonalny
Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 15 min

Bezglutenowy

Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 1 godzin

Bezglutenowy

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena