przepis
porada
dodaj
  • Wyświetleń: brak komentarzy
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Poziom trudnościŁatwy
  • AllergenyNabiał, Ryba
  • SezonCały rok
  • Rodzaj kuchniMiędzynarodowa
  • PorcjeDla 2 osób

Opis przepisu

Łosoś w sosie śmietanowym ze szpinakiem to delikatne, kremowe danie, które zachwyca bogatym smakiem i prostotą przygotowania. Wyróżnia się idealnym połączeniem soczystego łososia z aksamitnym sosem śmietanowym, aromatycznym koprem i świeżym szpinakiem.

Składniki

  • 800 filetów z łososia
  • 4 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki pszennej
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 cebula
  • 1 papryka czerwona
  • 250 ml śmietanki 36%
  • 100 g szpinaku
  • Garść posiekanego koperku
  • Dodatki do podania: ryż, makaron lub ziemniaki
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. Łososia oczyść ze skóry, pokrój na mniejsze kawałki, dopraw solą i pieprzem, natrzyj czosnkiem i obtocz w mące.
  2. Na patelni rozgrzej oliwę i smaż łososia z obu stron, aby był lekko surowy wewnątrz. Odłóż go na bok.
  3. Cebulę i paprykę pokrój w kostkę i podsmaż na tej samej patelni, aż staną się miękkie.
  4. Dodaj do warzyw śmietankę, dopraw pieprzem i wymieszaj.
  5. Włóż łososia i koperek do sosu, gotuj 2 minuty.
  6. Dodaj szpinak, wymieszaj z resztą składników i gotuj do momentu, aż szpinak zmięknie.
  7. Podawaj danie z ryżem, makaronem lub ziemniakami.

Podobne przepisy

Sałatka Cezar
0.0
  • 0 ocena
Przygotowanie: 15 min

Gotowanie: 20 min

Tanie

Profesjonalny
Przygotowanie: 15 min Gotowanie: 10 min

Ciastka

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena