przepis
porada
dodaj
  • Przyg.
    20
    min
  • Porcja
    6
    per
  • Wyświetleń: brak komentarzy
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Poziom trudnościŁatwy
  • AllergenyLaktoza, Orzechy włoskie
  • CoursesPomysł na desery

Opis przepisu

Krążki jabłkowo-serowe to pyszna i orzeźwiająca przystawka, idealna na letnie dni lub jako zdrowa przekąska. To danie składa się z cienko pokrojonych, soczystych jabłek, które doskonale kontrastują z delikatnym serem typu Roquefort.

Składniki

  • 3 jabłka
  • 150 g sera Roquefort Les Croises
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 garści orzechów włoskich Tablier Blanc
  • 2 garści ziaren owocu granatu
  • około 2 łyżek miodu Nid d'Abeille
  • ½ pęczka szczypiorku
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. Śmietankę ubić. Ser Roquefort ubić za pomocą miksera, a następnie delikatnie wmieszać ubitą wcześniej śmietaną.
  2. Jabłka pokroić w plasterki o grubości około pół centymetra. Plasterki oczyścić z pestek i gniazd nasiennych. Seler naciowy pokroić w drobną kostkę, szczypiorek i orzechy posiekać.
  3. Na każdy plasterek jabłka wyłożyć łyżkę przygotowanego wcześniej serka. Na ser wyłożyć seler naciowy, orzechy włoskie, ziarenka granatu oraz szczypiorek. Skropić miodem. Od razu podawać.

Podobne przepisy

Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 40 min

Tort truflowy
0.0
  • 0 ocena
Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 30 min

Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 10 min

Tanie

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena