przepis
porada
dodaj
  • Przyg.
    5
    min
  • Gotow.
    2
    min
  • Czas
    7
    min
  • Wyświetleń: brak komentarzy
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Poziom trudnościŁatwy
  • AllergenyOrzechy ziemne
  • CoursesPomysł na śniadania
  • PorcjeDla 2 osób

Opis przepisu

Smoothie z bananem, awokado, szpinakiem i masłem orzechowym to wyjątkowo pożywny i sycący napój. Łączy w sobie słodycz bananów, kremowość awokado, wartości odżywcze szpinaku i bogaty smak masła orzechowego. Idealny wybór na sycące śniadanie lub pożywną przekąskę. Doskonały sposób na włączenie do diety zdrowych tłuszczy, białka oraz witamin i minerałów.

Składniki

  • 1 banan
  • 1 garść szpinaku
  • 1/2 awokado
  • 1/2 szklanki mleka roślinnego (np. migdałowego, sojowego, owsianego)
  • 1 łyżka masła orzechowego
  • Kilka kostek lodu
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. Banana i awokado pokrój na mniejsze kawałki.
  2. Włóż do blendera wszystkie składniki: banan, szpinak, awokado, mleko roślinne, masło orzechowe oraz kilka kostek lodu.
  3. Miksuj na wysokich obrotach do momentu, aż wszystkie składniki zostaną dokładnie połączone i uzyskasz gładką, kremową konsystencję koktajlu.
  4. Gotowe smoothie przelej do szklanki.
  5. Natychmiast podawaj, ciesząc się świeżością i bogactwem smaków.

Podobne przepisy

Prosty
Przygotowanie: 35 min Gotowanie: 12 min

Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 2 godzin

Bezglutenowy

Przygotowanie: 5 min Gotowanie: 40 min

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena