- Przyg.5
min - Czas5
min
Przegląd przepisu
- Typ przepisuTanie
- Poziom trudnościŁatwy
- AllergenyMigdały
- SezonLato, Wiosna
- CoursesDieta Paleo
Opis przepisu
Smoothie ze szpinakiem, awokado, bananem i migdałami, z dodatkiem wody kokosowej, to odżywczy napój pełen witamin i minerałów, idealny na zdrowy początek dnia lub jako energetyzująca przekąska. Awokado dodaje smoothie kremowości i jest źródłem zdrowych tłuszczów. Banan wprowadza naturalną słodycz i energię, migdały zaś dostarczają białka i zdrowych tłuszczów. Szpinak, będąc bogatym źródłem żelaza i witamin, czyni ten napój wyjątkowo korzystnym dla zdrowia. Woda kokosowa z kolei zapewnia nawodnienie i dodaje tropikalnego smaku.
Składniki
- Garść szpinaku
- 1/2 awokado
- 1 banan
- 5 migdałów
- Woda kokosowa (ilość według preferencji, aby uzyskać pożądaną konsystencję)
Etapy przygotowania
- Umyj szpinak i dokładnie osusz.
- Awokado przekrój na pół, usuń pestkę i wyjmij miąższ.
- Banan obierz ze skórki.
- Do blendera dodaj szpinak, miąższ awokado, banan oraz migdały.
- Zalej składniki w blenderze wodą kokosową do osiągnięcia pożądanej konsystencji smoothie.
- Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę.
- Przelej smoothie do szklanki i podawaj od razu.
Podobne przepisy
Przygotowanie: 20 min
Gotowanie: 10 min
Przygotowanie: 10 min
Gotowanie: 20 min
Przygotowanie: 5 min
Gotowanie: 10 min