przepis
porada
dodaj
  • Przyg.
    5
    min
  • Gotow.
    5
    min
  • Czas
    10
    min
  • Dla 2 osób
  • Wyświetleń: brak komentarzy
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Poziom trudnościŁatwy
  • AllergenyLaktoza, Orzechy włoskie
  • SezonCały rok
  • Rodzaj kuchniŚródziemnomorska, Wegetariańska
  • CoursesDieta i zdrowe gotowanie, Przepisy Wegetariańskie
  • PorcjeDla 2 osób

Opis przepisu

Soczyste suszone pomidory, kremowy ser feta, chrupiące orzechy włoskie i pestki dyni na tle świeżych, zielonych liści sałat tworzą niepowtarzalną kompozycję. Danie to jest doskonałym wyborem na lekki obiad, kolację lub jako dodatek do mięs i ryb.

Składniki

  • 1 opakowanie mieszanki sałat (np. rukola, szpinak, roszponka)
  • 1/2 szklanki suszonych pomidorów w zalewie, osuszonych i pokrojonych w paski
  • 150 g sera feta, pokrojonego w kostkę
  • 1/4 szklanki orzechów włoskich, prażonych
  • 2 łyżki pestek dyni, prażonych
  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin
  • 1 łyżka octu balsamicznego
  • Sól i pieprz do smaku
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. W dużej misce umieść liście sałat.
  2. Dodaj pokrojone suszone pomidory w zalewie.
  3. Do miski z sałatą dodaj pokrojoną w kostkę fetę.
  4. Wsyp do sałatki prażone orzechy włoskie oraz pestki dyni.
  5. W małej miseczce przygotuj dressing, mieszając dokładnie oliwę z oliwek, ocet balsamiczny, sól oraz pieprz.
  6. Polej przygotowaną sałatkę dressingiem i delikatnie wymieszaj, aby składniki równomiernie się pokryły.
  7. Podaj sałatkę od razu, aby cieszyć się jej świeżością, lub wstaw ją do lodówki, jeśli wolisz ją schłodzoną.

Podobne przepisy

Przygotowanie: 5 min Gotowanie: 25 min

Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 20 min

Tort truflowy
0.0
  • 0 ocena
Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 30 min

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena