przepis
porada
dodaj
  • Przyg.
    5
    min
  • Gotow.
    20
    min
  • Czas
    25
    min
  • Dla 2 osób
  • Wyświetleń: brak komentarzy
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Poziom trudnościŁatwy
  • AllergenyGluten, Soja
  • SezonCały rok
  • Rodzaj kuchniAzjatycka, Wegańska, Wegetariańska
  • CoursesPomysł na obiad i kolację
  • PorcjeDla 2 osób

Opis przepisu

Smażone tofu z warzywami to szybkie, proste i pełne smaku danie, które doskonale sprawdzi się jako zdrowy obiad lub kolacja. Naturalne tofu i świeże warzywa sprawiają, że ta potrawa jest jednocześnie lekka, pożywna oraz stanowi źródło białka roślinnego i cennych witamin. 

Składniki

  • 100 g naturalnego tofu
  • 1 mała marchewka
  • 1/2 papryki czerwonej
  • 1/2 małej cukinii
  • 1 łyżeczka sosu sojowego
  • Olej do smażenia (np. sezamowy lub olej rzepakowy)
  • Pieprz czarny mielony do smaku
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. Pokrój tofu na drobne kawałki lub rozdrobnij widelcem.
  2. Marchewkę, paprykę i cukinię pokrój na cienkie kawałki.
  3. Dopraw tofu sosem sojowym i delikatnie wymieszaj.
  4. Rozgrzej olej na patelni i dodaj warzywa. Smaż przez około 3 minuty, mieszając od czasu do czasu.
  5. Do podsmażonych warzyw dodaj tofu i dokładnie wymieszaj.
  6. Kontynuuj smażenie, aż woda z tofu odparuje, a danie stanie się złote i chrupiące.
  7. Dopraw pieprzem do smaku.
  8. Podawaj gorące, idealnie jako dodatek do ryżu lub kaszy.

Podobne przepisy

Przygotowanie: 5 min Gotowanie: 25 min

Tanie

Gulasz z dyni
0.0
  • 0 ocena
Przygotowanie: 5 min Gotowanie: 40 min

Przygotowanie: 10 min Gotowanie: 10 min

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena