przepis
porada
dodaj
  • Przyg.
    35
    min
  • Gotow.
    15
    min
  • Czas
    40
    min
  • Wyświetleń: brak komentarzy
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Poziom trudnościŁatwy
  • AllergenyOrzechy nerkowca
  • Rodzaj kuchniWegańska, Wegetariańska
  • CoursesPomysł na obiad i kolację, Przepisy Wegańskie, Przepisy Wegetariańskie
  • PorcjeDla 2 osób

Opis przepisu

Bowl z tofu, brązowym ryżem i świeżymi warzywami to kolorowe, odżywcze, i pełne smaku danie, które zadowoli miłośników zdrowego stylu życia. Serwuje się je na bazie brązowego ryżu, z dodatkiem chrupiącego tofu marynowanego w sosie sojowym i oleju sezamowym. Dopełnia świeżą marchewką, awokado i ogórkiem. To danie jest zarówno sycące, jak i pełne wartościowych składników.

Składniki

  • 150g tofu, krojone w kostkę
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 1 łyżeczka oleju sezamowego
  • 1/2 szklanki ugotowanego brązowego ryżu
  • 1 marchewka (starta)
  • 1 awokado (krojone)
  • 1 ogórek (krojony)
  • Posiekane orzechy nerkowca
  • Słonecznik do posypania
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. W misce dokładnie wymieszaj kostki tofu z sosem sojowym i olejem sezamowym.
  2. Rozgrzej patelnię i smaż tofu na średnim ogniu, aż się zezłoci, około 5-7 minut.
  3. W miseczce ułóż na dnie ugotowany brązowy ryż.
  4. Na ryżu ułóż równomiernie przygotowane tofu, startą marchewkę, kawałki awokado i ogórka.
  5. Całość posyp posiekanymi orzechami nerkowca i nasionami słonecznika.
  6. Podawaj buddha bowl natychmiast po przygotowaniu, aby cieszyć się świeżością składników.

Podobne przepisy

Przygotowanie: 5 min Gotowanie: 2 min

Przygotowanie: 10 min

Batoniki bez cukru
0.0
  • 0 ocena
Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 15 min

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena