przepis
porada
dodaj
  • Przyg.
    5
    min
  • Gotow.
    10
    min
  • Czas
    15
    min
  • Wyświetleń: brak komentarzy
  • Ocena:
Drukuj
...
Dodaj do ulubionych

Przegląd przepisu

  • Poziom trudnościŁatwy
  • AllergenyJajka
  • PorcjeDla 2 osób

Opis przepisu

Omlet z awokado i warzywami to zdrowe i szybkie danie, idealne na pożywne śniadanie lub lekki obiad. Połączenie czerwonej papryki, pomidorów koktajlowych i szpinaku z kremowym awokado i puszystymi jajkami sprawia, że omlet staje się nie tylko smaczny, ale również odżywczy. 

Składniki

  • 2 jajka
  • Szczypta soli i pieprzu
  • Olej kokosowy do smażenia
  • 1 czerwona papryka, pokrojona w kostkę
  • Kilka pomidorów koktajlowych, przekrojonych na pół
  • Garść świeżego szpinaku
  • 1 dojrzałe awokado, pokrojone w plastry
Dodając produkty z przepisu do koszyka możesz je zamówić bezpośrednio z naszego sklepu E.Leclerc. Zakupy mogą być u Ciebie już w przciągu godziny. Dodaj do koszyka

Etapy przygotowania

  1. W misce roztrzep jajka z dodatkiem soli i pieprzu do uzyskania jednolitej masy.
  2. Rozgrzej olej kokosowy na patelni na średnim ogniu.
  3. Dodaj pokrojoną paprykę, pomidory koktajlowe oraz szpinak na patelnię i smaż przez kilka minut, aż warzywa lekko zmiękną.
  4. Wlej roztrzepane jajka na patelnię z warzywami.
  5. dy spód omletu się zetnie, a wierzch zacznie tężeć, równomiernie rozłóż na nim plastry awokado.
  6. Zwiń omlet lub przewróć go na drugą stronę, aby lekko ścięły się górne warstwy jajek.
  7. Podawaj omlet natychmiast po przygotowaniu, najlepiej z dodatkową porcją świeżych warzyw lub ulubioną sałatką.

Podobne przepisy

Przygotowanie: 5 min Gotowanie: 1 godzin 20 min

Przygotowanie: 5 min Gotowanie: 10 min

Tanie

Sernik bez cukru
0.0
  • 0 ocena
Przygotowanie: 20 min Gotowanie: 1 godzin

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

  Twoja ocena